Mint minden weboldal, a variometrum.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.

Lézer modul Edge-6W, 6.2W

Edge-6W nagy teljesítményű diódás lézer modul

Vágásra és gravírozásra használható, fókuszálható kék lézer modul. Kompakt dizájn, a meghajtó elektronika a modulon belül található. Működtetéséhez, mindössze tápellátás és TTL jel szükséges!

Fa, műanyag, bőr, papír, textil, szivacsok, habosított anyagok vágására, gravírozására.
Használható továbbá, rozsdamentes acél, eloxált alumínium, fekete gránit gravírozására is!


Technikai paraméterek:

- Optikai teljesítmény: 6.2W
(maximális, folyamatos)
- Dióda: NUBM44 (Gyártó: Nichia, Japán)
- Hullámhossz: 450nm (kék)
- Tápellátás: 12V, max. 30W teljesítményfelvétel
- Élettartama: ~10000 óra
- Hűtési típus: léghűtéses
- Modulálás: TTL / PWM 0-100kHz, 5V
(Analóg jel esetén: 0V=Off, 5V= On, 2.5V=50% teljesítmény)
- Fókuszálható (20-100mm)
- Lézersugár átmérő (G-2):
F
/30mm= 0.1x0.1mm
F
/55mm= 0.1x0.25mm
F/80mm= 0.1x0.4mm
- Mérete: 40x38x81.5mm
- Súlya: 160g
- 2db M4-es csavarral rögzíthető
(D4.2mm, átmenő furat, 32.5mm furatközéptáv)
- Környezeti hőmérséklet: 0-34°C

- Hő védelemmel ellátott

(0-100kHz modulálási sebesség csak a 2020.09 hó után értékesített modellekre vonatkozik!)

Tartozék:

1db G-2 lencse (AR. bevonat)
1db Háromrétegű lencse
(AR. bevonat)
csatlakozóval szerelt 2m kábel


Vigyázat!
A lézer sugár, égési sérülést és komoly kárt,
szemkárosodást, vakságot okozhat.
Védőszemüveg viselése, üzemelése közben
kötelező!
Lézerbiztonsági osztály: 4

 


Bekötés:
Barna vezeték: +12VDC
Fehér vezeték: GND
Zöld vezeték: TTL/PWM modulált jel, 0-5VDCMagyarázat a lencsékhez:

A modul tartozéka két különböző típusú lencse, mely szabadon cserélhető. A G-2 lencsének minimális az optikai vesztesége (2-3%) így a modul közel maximális teljesítménye kihasználható. Hátránya azonban, a háromrétegű lencséhez képest, hogy nagyjából csak kétszer akkora területű pontba fókuszálható, vágási profilja tengelyenként eltérő.
A háromrétegű lencsének sajnos 30%-os optikai vesztesége van, viszont sokkal kisebb pontba fókuszálható, így az adott területen nagyobb lesz az energia sűrűsége.

A felhasználó döntése, melyik számára a legalkalmasabb optika, a kívánt feladatra.

Ebay és Aliexpresses kínai "15W" lézer modul és társaik:

Először is, jelenleg nem létezik 15W-os kék dióda! Konkrétan a felvett teljesítményt írják rá! A piacon létező legerősebb, a NUBM44-47/81 tömbből kiemelt diódák. Folyamatos (CW) maximum leadott teljesítmény, amit ezek képesek akár 8W is lehet. Ez természetesen kompromisszumokkal jár, ugyanis a gyári értékekhez képest jóval magasabb árammal kell meghajtani, ami a várható élettartama jelentős csökkenését eredményezi. A fizika már csak ilyen...
Ha átszámítva 15-20eFt-ért vettél "5W"-os vagy "15W" modult, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy nem azt kaptál. Ezek még anyag árban, egy tál rizsért sem jönnének ki ennyiből!
Esetleg vásárolhattál magasabb összegekért is hasonló teljesítményeket ígérő csodákat, de jó ha tudod, hogyan is készülnek ezek: Bele kerül egy olcsó dióda, ami egyébként valóban remek maximális teljesítménnyel bírhat (4.5-5W), ez egy NUBM08, a dióda gyárilag gömb lencsével rendelkezik, ezt vagy letépik, vagy rajta hagyják.

Mi történik, ha letépik? A 450nm hullámhossz körüli (kék) diódák emittere nem szereti, ha azzal a gázkeverékkel érintkezik, amit mi beszívunk, főleg nem, ha eközben 4-5 amper folyik át rajta. Szinte azonnal beindul egyfajta emitter degradációs folyamat, mely a dióda halálát okozza szerencsétől függően hetek, vagy hónapok múlva. Eközben folyamatos a teljesítmény vesztés.

Rajta marad a gömblencse: Sajnos ez sem sokkal jobb, de legalább az élettartama megmarad. Az emitter sugárzott profilja egy lapos téglalap, amit egyszerű gyűjtő lencsével nem lehet tovább alakítani, ezek a modulok sokszor csak 15-20mm, vagy fix fókusztávval rendelkeznek. A baj ezzel csak annyi, hogy rossz lesz a teljesítmény sűrűség, két tengelyen eltérő vágási profil, illetve ilyen rövid fókusszal 4-5mm vastag anyagot vágni, főleg szépen kizárt dolog!

Összegezve: Valós teljesítményük szerencsés esetben: 1.6-3-5W-ig terjed. Címkét könnyű nyomtatni "8-10-15W", piaci előnyt hazugsággal meg lehet szerezni...


Lézer modul Edge-6W, 6.2W

  • Termék kód: Edge-6W
  • Elérhetőség: Raktáron
  • 97.790 Ft
  • Nettó ár: 77.000 Ft

Szállítási költség

30kg-ig és 2m hossz alatt: 1490Ft (bruttó)
Bővebben: Szállítási információk

Garancia

Termékeinkre, 1 év garanciát vállalunk!

Címkék: Edge-6W, 6W, 6200mW, lézer, lézermodul, kék, gravírozás, vágás